Miért kéri a MATT az 1%-odat?

szja egyszázalék MATT

1%-kal a vallásszabadságért

Eleged van a kötelező kereszténységből?  

Neked nem kerül pénzbe, nekünk segít abban, hogy kiálljunk a vallásmentes életért:
ajánld fel adód civil 1%-át a MATT-nak (adószámunk: 19103998-1-41). 

(link: https://eszja.nav.gov.hu/app/login/

Élj a lehetőségeiddel: adód kétszer 1%-áról te döntheted el, melyik szervezet kapja meg. A "második 1%"-odat csak egyháznak vagy az ún. "kiemelt költségvetési előirányzatnak" ajánlhatod fel - erről mindent megtudsz itt.  
A civil 1%-oddal pedig tehetsz azért, hogy az adód 98%-ából kevesebb jusson hittérítésre: ajánld fel a Magyar Ateista Társaságnak. 

Mi vagyunk azok, akik kinyitják a szánkat, amikor valamely vezető politikus a nem hívőket kirekeszti a nemzetből. Mi állunk ki azért, hogy a kormány ne tehesse gyakorlatilag kötelezővé a vallásosságot, ne kényszerítse egyházi iskolákba a minőségi oktatásra pályázó gyerekeket, egyházi felügyelet alá a nevelőszülőket és egyházi ellátóba a hajléktalanokat. 

Munkánkat ingyen, szabadidőnkben végezzük. Szabadságot veszünk ki, amikor iskolákba hívnak beszélgetni, amikor a KSH-ban próbáljuk meggyőzni az igazgatót, ne tegye radírozza ki a népszámlálásból a nem hívőket, és amikor bíróság előtt érvelünk amellett, hogy a politikusoknak és állami intézményeknek a nem hívő polgárok jogait is tiszteletben kell tartaniuk. De ahhoz, hogy az egész ország számára nyilvánvalóvá tegyük, hogy rengetegen vagyunk, akik helytelenítik a közügyek egyháziasítását, a hittérítést az államilag finanszírozott oktatás és a szociális intézményekben, a szegények kiszolgáltatását az egyházaknak, mindannyiunk vagyonának az egyházaknak való átjátszását és legfőképpen azt, hogy az egyházi dogmákat törvénnyé emeljék és azokra is ráerőltessék, akik ebből nem kérnek - mindehhez pénzre is szükségünk van. 

Ha eleged van abból: 
- hogy a "Teremtés Rendjére" hivatkozva hoznak törvényeket, 
- hogy egyházpártinak kell mutatkoznod, ha karriert akarsz,
- hogy az egyházi iskolák fenntartására több közpénz jut, mint az államiakra, 
- hogy a te pénzedből kreacionista tankönyveket írnak, 
- hogy a kormány sok milliárd forint értékű ingatlanokat ad át ingyen egyházak tulajdonába, 
- hogy a nem egyházi fenntartású idősotthonokat anyagilag ellehetetlenítették, 
- hogy az összes nevelőszülői hálózat egyházi ellenőrzés alatt áll,
- hogy az egészségügyi ellátást egyházi dogmáknak rendelik alá a fogamzásgátlástól az abortuszon át a lombikkezelésekig, 
- hogy még a haldoklásodban is mások vallási hiedelmeinek kell alávetned magad, 

akkor támogasd a munkánkat adód egy százalékával, adományokkal, és legfőképpen azzal, hogy a saját környezetedben sem hagyod szó nélkül, amikor arra próbálnak kényszeríteni, hogy életedet mindenféle vallási hiedelmeknek rendeld alá és engedd, hogy hitbéli "tanításokra" alapozzák a közügyeket.

Még több érvre van szükséged? Olvasd el az ENSZ-nek készült jelentésünket.

 

ápr 27, 2024
20
2
min read