Válasz Stoffán Györgynek

Molino

Ha közhelyesek akarnánk lenni, akkor azt mondanánk, hogy nem túl keresztény dolog hazaárulózni és söpredékezni azokat a felebarátaidat, akikkel nem értesz egyet...

 

Tisztelt Stoffán úr!

Ha közhelyesek akarnánk lenni, akkor azt mondanánk, hogy nem túl keresztény dolog hazaárulózni és söpredékezni azokat a felebarátaidat, akikkel nem értesz egyet, de a valóság az, hogy mi sem jellemzőbb a magyar Fidesz-hitű keresztény emberekre.

Reméljük, hogy magad sem gondolod komolyan, és csak első indulatodban írtad le, hogy a „Kifelé a zsidókkal az országból” és a „Kifelé a papokkal az iskolákból” mondatok összehasonlíthatóak lennének. A „Kifelé a papokkal az iskolákból” molinó azt fejezi ki, hogy nem tarjuk helyesnek, hogy a Fidesz-KDNP kormányzat állami iskolákat játszik át az egyházaknak, hogy kötelezően válaszható hittan vezetnek be állami iskolákban. Ez nem említhető egy lapon azzal, ha valaki a honfitársai deportálását, fizikai megsemmisítését szorgalmazza származási alapon.

A felvilágosodás óta az állam és az egyház elválasztva működik. Egy szekuláris államnak nem dolga egy vallás, a kereszténység terjesztése, évi 300 milliárd forintot tömködni az egyházak zsebébe, nem dolga templomok építése, nem dolga az iskolák átjátszása egyházi kézbe, nem dolga a keresztény tanok terjesztése állami iskolákban (Az egyházak ellenkezésével szemben is). Ezzel 25 éve a Fidesz és jelenlegi vezetői is tisztában voltak, amikor még csuhásozták a KDNP-s politikusokat a Parlamentben.
A szekuláris elvek mellett kiállni, de még az antiklerikalizmus sem jelent keresztényüldözést.

Azt írod, hogy a keresztényellenes szellemiséget a gyökereinél kell elfojtani. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy ezt mégis hogy szeretnéd elérni?

Nem vallásosént, ateistaként, hozzászoktunk ahhoz, hogy minden alap nélkül erkölcstelenezek, nem magyaroznak, hazaárulóznak minket. De nem hisszük azt, hogy az ateistaellenesség, az ateofóbia ne lenne a véleménynyilvánítás része, vagy hogy azt el kellene fojtani. Miért gondolod azt, hogy a keresztény vagy a zsidó hit több védelmet érdemel, mint a nem hit?

Kikérjük magunknak, hogy gyilkos indulatokkal vádolod meg azokat, akik éppen a keresztény kormányzat vallási elnyomása ellen küzdenek!

 
már 06, 2018
27
1
min read