katolikus

A kreacionizmus a legnagyobb csapást a keresztény vallásokra méri

2020. 05. 23., szo – 20:27 By Jánosi-Mózes Tibor
Palermo
A kreacionizmus az intelligens isteni teremtéstanokat összefoglaló nézetek gyűjtőneve. Az alábbiakban e nézetek elterjedésének veszélyeiről lesz szó, mert egy olyan jelenséggel van dolgunk, ami hitétől és nézeteitől függetlenül, minden civilizált emberre nézve káros, így közösen kell fellépnünk vele szemben.

Antal atya története: harminc év hallgatás

Pap
"Diarmaid MacCulloch akadémikus, az Oxfordi Egyetem egyháztörténet professzora állítja: a piaristák első vezetője ugyanazon szempontok szerint (az egyház jó hírének védelme) és ugyanolyan stratégiával kezelte a pedofil papokat az 1620-as években, mint ahogy azt a 20. századi botrányokból ismerjük: megpróbálta titokban tartani, ami történt, külső erőket hibáztatott, a molesztáló papokat pedig a lebukás után áthelyezte új szolgálati helyre, ahol folytathatták a visszaéléseket. "

Torz ateista életszemlélet?

2017. 12. 05., k – 07:24 By admin
Beer Miklós
Beer Miklós váci püspök nemrégiben a Magyar Időknek adott interjút. A kérdések feltevése a laptól megszokott „magas színvonalon és objektivitással” zajlott, ennek ellenére az egyik ilyen kérdésre elhangzott válasz mellett mi, ateisták sem mehetünk el szó nélkül.