Gy.I.K.

A MATT nem egy filozófusklub, hanem egy érdekképviseleti szervezet, azaz amellett, hogy igen, ateista, számos értéket határoz meg, amely mentén kifejti tevékenységét. Ezen értékeket az Alapszabályában fekteti le, mely alapján a következőket mondja ki: Az egyesület célja ateista közösség szervezése, ateista filozófia, szekuláris értékek megismertetése. A racionális, kritikus, tudományosan alátámasztott tényekre alapozó gondolkodás népszerűsítése. Az egyetemes emberi értékek, a szekuláris etika, és az ezeket vallók érdekeinek védelme. Tovább olvasom
A MATT a közösségi felületeken is megtalálható. Ajánljuk figyelmedbe a Facebook oldalunkat, valamint ugyancsak a Facebookon található zárt csoportunkat. Megtalálhatsz minket ezen felül az Instagramon, valamint a YouTubeon is.
Az elmúlt évtizedekben az ateizmus már már szitokszóvá vált Magyarországon az aktuálpolitika nagyobb hatalommal és befolyással bíró szereplőinek felelőtlen kijelentései miatt. Az ateista közösség korábban tapasztalt szervezetlensége miatt az ateista gondolatok és eszmék közvetítése közel sem lehetett olyan hatékony mint az adóforintok milliárdjaival támogatott kritikusaiké. Szervezetté válásunkkal ezen szeretnénk változtatni, a fenti egyenlőtlenségek lefaragásán. Az alábbi linken adományoddal segítheted a munkánkat. Sajnos nekünk esélyünk sincs az állam támogatásában részesülni, még annak ellenére sem, hogy több magát ateistának valló állampolgár él Magyarországon, mint magát hívőnek tartó.