pedofília

Nyílt levél Karácsony Gergely főpolgármester úrnak a II. János Pál plakátkampánnyal kapcsolatban

2020. 10. 30., p – 12:45 By Waldmann Tamás
II. János Pál képe a budapesti metróban
Az a főváros, amelyik megerőszakolt nőknek kíván emlékművet állítani, nem tűrheti, hogy egy olyan ember képe legyen egy hónapig látható a metrószerelvényekben, akit erkölcsi felelősség terhel megszámlálhatatlan gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények terén.

Lehet-e mélyen hívő keresztény Kaleta Gábor?

2020. 06. 05., p – 22:08 By Fényes Tamás
Pedofília
Óriási felháborodást váltott ki a héten a Budai Kerületi Bíróságnak az az ítélete, melyben Kaleta Gábor volt perui magyar nagykövet felfüggesztett börtönbüntetéssel és pénzbüntetéssel úszta meg azt a büntetőügyet, amelyre csak az év elején derült fény az Index cikke alapján.

Antal atya története: harminc év hallgatás

Pap
"Diarmaid MacCulloch akadémikus, az Oxfordi Egyetem egyháztörténet professzora állítja: a piaristák első vezetője ugyanazon szempontok szerint (az egyház jó hírének védelme) és ugyanolyan stratégiával kezelte a pedofil papokat az 1620-as években, mint ahogy azt a 20. századi botrányokból ismerjük: megpróbálta titokban tartani, ami történt, külső erőket hibáztatott, a molesztáló papokat pedig a lebukás után áthelyezte új szolgálati helyre, ahol folytathatták a visszaéléseket. "