egyház

Antal atya története: harminc év hallgatás

Pap
"Diarmaid MacCulloch akadémikus, az Oxfordi Egyetem egyháztörténet professzora állítja: a piaristák első vezetője ugyanazon szempontok szerint (az egyház jó hírének védelme) és ugyanolyan stratégiával kezelte a pedofil papokat az 1620-as években, mint ahogy azt a 20. századi botrányokból ismerjük: megpróbálta titokban tartani, ami történt, külső erőket hibáztatott, a molesztáló papokat pedig a lebukás után áthelyezte új szolgálati helyre, ahol folytathatták a visszaéléseket. "

Nem az isten pénze

2019. 08. 21., sze – 20:26 By Atheina
Isten pénze
A szélesebb közvélemény a fundamentalista keresztény 777blog.hu-t  leginkább arról az általuk szervezett beszélgetésről ismerheti, ahol Kásler Miklós és Csókay András a tudomány és a keresztény hit összeegyeztethetőségéről beszélt.

Az ateisták kire szavazzanak? Egy kis segítség

2018. 04. 04., sze – 07:07 By admin
Voksolás
Mivel a Magyar Ateista Társaság legfontosabb feladata a magyar nem hívő közösség érdekvédelme, illetve a szekuláris értékek képviselete, ezért úgy döntöttünk, hogy a 2018-as parlamenti választások közeledtével megkeressük a választásokon induló, mérhető támogatottságú pártokat...

Torz ateista életszemlélet?

2017. 12. 05., k – 07:24 By admin
Beer Miklós
Beer Miklós váci püspök nemrégiben a Magyar Időknek adott interjút. A kérdések feltevése a laptól megszokott „magas színvonalon és objektivitással” zajlott, ennek ellenére az egyik ilyen kérdésre elhangzott válasz mellett mi, ateisták sem mehetünk el szó nélkül.